Rabu, 25 Jun 2014

Puteri Nur Balqis Qaisara

Credit For Me : Bab 14
Teks By : Lyly Affazreen Abdul Latiff 


'Kenapalah Ku Nir nie,call tak dapat-dapat'Desis hati Balqis.Risau juga buah hatinya merajuk,tapi bukan dia sengaja."Sabarlah Cik Balqis,esok kita boleh balik dah.Nanti saya suruh driver hantar ke rumah buah hati Cik Balqis dulu yea,esok""Kamu nie Faiz,saya susah hati ni,dari tadi dia tak angkat phone,"Faiz tersenyum,dia tahu kerisauan Balqis,orang tengah mabuk bercinta.


Sehingga hari nak beryolak pulang ke Malaysia,Balqis masih tidak dapat berhubung dengan Ku Nir.Balqis juga cuba menghubungi keluarga Ku Nir,tetapi tiada yang sudi menjawab panggilannya.Sampai sahaja di perkarangan rumah Ku Nir,puas Balqis menekan loceng pintu,hampir 10 minit baru pintu di buka.


"Cik Balqis,bila sampai?""Baru sahaja Mak Mah.Mana semua,senyap jer rumah""Cik Balqis tak tahu lagi ker?""Tahu apa Mak Mah?"Belum sempat Mak Mah membuka mulut bercerita,sebuah kereta masuk ke perkarangan rumah."Balqis,bila sampai?""Baru pa,papa sihat?""Papa sihat Qis,come.Ada hal papa nak bagitahu"Balqis berdebar-debar melihat muka Tan Sri keletihan,seperti tidak cukup tidur,seperti ada sesuatu yang di sembunyikan.


"Airnya Tan Sri,Cik Balqis""Terima kasih Mak Mah,a...Mak Mah bersiaplah,kejap lagi ikut saya ke hospital sekali"Mak Mah menganggukkan kepalanya,seakan mengerti."Siapa masuk hospital papa?""Qis,papa na bagitahu sesuatu,harap Qis bersabar""Kenapa pa?mom sakit ker?Ku Nir ker?""Ku Nir Qis,dia excident semalam selepas keluar rumah, sehingga malam dia tak balik,alih-alih tengah malam tadi ada polis datang maklumkan dia excident""Ya Allah!!!"Serta merta air mata Balqis mengalir,ini bermakna Ku Nir merajuk dengannya sehingga dia terlibat dengan kemalangan,Ya Allah!


"Sabar Qis,mungkin sudah takdir ini semua nak terjadi.Sekejap lagi kita ke hospital.Balqis naik ke bilik Ku Nir dulu,mandi,solat kejap lagi kita gerak ke hospital,ok.Papa nak mandi,solat dulu.Mak Mah bawak Balqis ke bilik Ku Nir dulu,nanti Mak Mah tunggu yea sekejap""Baik Tan Sri,mari Balqis"


Haruman bilik Ku Nir membuatkan Balqis lalai sebentar,kuat bau Ku Nir di deria Balqis.'Ya Allah,Aku tak minta lebih,Kau selamatkan orang yang ingin memberikan aku kebahagianMu,aku pohon sangat padaMu Ya Allah,"Doa Balqis PadaNya.

Tiada ulasan: