Rabu, 5 Mac 2014

Puteri Nur Balqis Qaisara

Credit For Me : Bab 9
Teks By : Lyly Affazreen Abdul Latiff


"Boleh saya tahu nama penuh Balqis?"Balqis terkejut dengan pertanyaan Tan Sri Engku Yahaya."Kenapa pa?""Tak ada apa-apa Ku Nir, cuma muka Balqis macam mirip dengan Tok Engku,itu yang papa tanya,tak ada apa-apa""Ohhhh...."Ku Nir memandang  gadis di depannya,gadis yang berjaya mencuri hatinya.


"Puteri Nur Balqis Qaisara,Tan Sri""Cantik nama kamu, ibu ayah masih ada?"Persoalan kedua Tan Sri makin berat untuk Balqis jawab,dia berada dalam keadaan serba salah."Ibu saya dah meninggal beberapa tahun lepas,"Riak muka Balqis sayu bila mengingati arwah ibunya."Maafkan saya,"Balqis tersenyum dan menganggukkan mukanya.


Bunyi deringan handphone Tan Sri mengganggu perbualan mereka,salam di berikan."Yes honey, kenapa call ni?rindu ya?"Ku Nir terkejut, mesti mom nya yang call, kemesraan mom dan papanya memang tidak dapat di nafikan."Mesti mom saya yang call, sorrylah Balqis, mom dengan papa saya ni memang loving couple..""Ohhh yea ker, alhamdulillah.Moga perhubungan ni berterusan ke jannah"Ku Nir tersenyum.

"Yes honey, I dekat luar dengan Ku Nir,Balqis""Balqis?""Balqis yang reka baju-baju untuk majlis kita nanti""Wahhhh..rekaan dia very nice, please inform the ladies to design honey punya baju boleh darling?""Boleh sangat-sangat,nanti I minta dia ke rumah kita untuk ambik ukuran honey,""Thanks darling,".

Selepas perbualan dengan isteri kesayangannya tamat, Tan Sri segera mendapatkan Balqis dan anaknya."Balqis, malam ni awak free tak?"Ku Nir terkejut dengan pertanyaan papanya,"Jangan salah faham Balqis, hensem boy...bukan papa nak ajak Balqis keluar, cuma papa nak ajak Balqis ke rumah.Your mom nak Balqis rekakan baju khas untuknya bagi majlis kita,your mom berkenan dengan design Balqis""Ohhh,Ku Nir ingatkan apanya tadi, papa ni,buat Ku Nir terkejut jer""So Balqis, awak free?""Insya Allah, saya rasa saya tak ke mana-mana malam ni,""Good, nanti selepas kerja saya minta Ku Nir ambil awak dekat sini""Tak mengapa Tan Sri, saya boleh pergi sendiri""Tak apa Balqis,saya minta awak datang, so saya tak nak susahkan awak mencari rumah saya.Biar my hero ambil awak nanti,ok"Balqis tersenyum dan menganggukan kepalanya.

Selepas mesyuarat tamat pada tengahari tersebut, Balqis kembali sibuk dengan rekaan yang perlu di siapkan.Ketelitian amat di titik beratkan oleh Balqis di dalam menghasilkan rekaannya.Ketukan di pintu mengganggu tumpuan Balqis."Balqis""Bos""I nak tahu, you dengan Tan Sri dan anaknya memang rapat ker?""Tak lah bos, saya kenal anaknya melalui abang saya, mereka kawan dahulu.Tan Sri saya baru kenal tadi, kenapa bos?""Tak ada apa, cuma Tan Sri ada ask me question about you, macam berkenan dengan you,"Mr Albert Yong tersenyum.

"Bos bagi tahu apa-apa pasal saya ke?""I cakap you pekerja yang amat I sayang tahu, you berkebolehan tinggi dalam designer ni, why ada apa-apa yang I perlu beritahu mereka ker?""Nothing, saya biasa saja, bos yang suka lebih-lebihkan saya""You pekerja terbaik Balqis, I suka you berada di dalam akademi ni, walaupun you baru lagi di sini, you adalah the best designer bagi I""Thank you bos,saya amat hargainya""You berbaiklah dengan Tan Sri, dia seorang yang baik, I suka bekerjasama dengan dia.Mana tahu you jadi menantu dia ker, anak dia bujang lagi tau""Bos!!!!"Mr Albert Yong ketawa sebelum keluar dari bilik Balqis.Balqis hanya memandang geram dengan bosnya.

Tiada ulasan: