Jumaat, 14 Februari 2014

Puteri Nur Balqis Qaisara

Credit For Me : Bab 6
Teks By : Lyly Affazreen Abdul Latiff


"Ku Nir, where are you?"Engku Nirwan Shah kenal suara siapa di balik pintu biliknya itu, "Mom, i'm coming, sorry"Tengku Soraya geram dengan sikap sambil lewa anak sulungnya.Selang setengah jam, orang yang di tunggu menunjukkan muka sambil membuat muka tidak bersalah.

"Sorry mom, I very tired,busy for paper work tonight, sorry ok""Ku Nir, please, change your attitude, mom don't like this ok. Sambil lewa, please set your time, mom tak nak tunggu macam ni"Ku Nir tersenyum,dia akui kesilapannya, kerana sibuk dengan kertas kerja semalam, dia tidur lambat.Akibatnya, pagi ni di marahi oleh mama kesayangannya.Maklumlah sudah berjanji untuk mengambil papanya balik dari meeting di US.Projek usahasama companynya dengan syarikat antarabangsa.

"Your breakfast?" "Its ok mom, Ku Nir breakfast dekat luar jer nanti, cepat mom,dah lewat"Geram Tengku Soraya pada anaknya, dia yang bangun lambat, dengan dirinya juga lambat ke lapangan terbang.

"Berubah Ku Nir, mom penat tahu tegur, kerja-kerja juga, tapi please take your time for your self, jangan macam ni, tak ada life""Ku Nir busy lah mom, banyak kerja.Tak ada masa nak rest-rest ni""Kalau macam tu sampai tua mom tak akan dapat cucu tahu tak,asyik kerja ajer kamu,kahwinnya tak"Ku Nir tersenyum, "Mom carikanlah"Di cubit anaknya yang sedang memandu,jeritan kedengaran "Mom..please...""Kalau kamu kahwin ikut pilihan mom, senang.Ini mom carikan ada saja yang tak kena, perempuan ni macam ni lah, macam tu lah,"Ku Nir tersenyum, dia tahu bukan seorang yang mom kenalkan padanya,semua di tolaknya,ada saja kekurangan di matanya.Hatinya telah tercuit dengan seseorang yang cantik pada pandangan matanya.

"Mom, Ku Naz bila balik?""Kalau tak silap mom hujung tahun ni, dia busy dengan project and final year.I try double confirm for her,why?""Tak ada apa, just Tanya sahaja,lama dah tak berbual dengan si kecik tu"Tengku Soraya tersenyum, memiliki 2 anak lelaki membuatkan hidupnya penuh kegembiraan dan kebahagiaan, cuma rezeki anak perempuan tiada, dia di sahkan oleh doctor tidak boleh mengandung, rahimnya terlalu lemah.

Mereka tiba di lapangan terbang KLIA terlewat seperti waktu yang di janjikan.Papanya sudah menunggu di ruangan ketibaan."Sorry pa, Ku Nir terlewat bangun buat papa menunggu""Its ok Ku Nir,papa pun baru setengah jam sampai.Kita breakfast dulu boleh?Seminggu dekat US muak papa makan western food,""Alright pa,Ku Nir bawa tempat istimewa"Tan Sri Engku Yahaya tersenyum, di pandang wajah isterinya.Rindu,walaupun baru seminggu tidak berjumpa.

"Why honey?anything wrong??""Bukanlah sayang,rindu" Tengku Soraya tersenyum malu."Pa,mom..tunggulah dekat rumah,malu Ku Nir""Why my son?""Malulah tu honey,cepat kahwin nanti nak bermanja dah boleh dengan wife sendiri""Nantilah pa,sampai masa Ku Nir kenalkan dengan seseorang yang dah berjaya mencuri hati ni"Kata Ku Nir sambil menunjuk dadanya sambil tersenyum."Sudah berpunya, siapa gadis bertuah tu sayang?""Wait yea mom, nanti Ku Nir kenalkan"Terpancar wajah keceriaan di muka anak sulung mereka.

Tiada ulasan: