Jumaat, 22 November 2013

YANG INDAH HANYA SEMENTARA


Synopsis - Novel no.90
Harga :
Semenanjung RM 19.90
Sabah/Sarawak RM 22.90
Rate : 8/10
Yang Indah Hanya Sementara berkisar tentang suami isteri yang cukup bahagia.  Kebahagiaan mereka diuji apabila Syufiqa terlalu obses terhadap Mia Batrisia, seorang penulis novel.  Alasan simpati terhadap kisah duka yang berlaku dalam rumah tangga Mia Batrisia mendorong Syufiqa memaksa suaminya Samwil mengahwini Mis Batrisia tanpa mengetahui Samwil dan Mia Batrisia pernah mencipta memori zaman remaja bersama-sama.  
"Ni bukan soal dah terikut-ikut dengan kegilaan Sufiqa. Niat Sam hanya nak tunaikanbalik janji kita dahulu.  Lagi pun tak patut kalau Sara nak terus tunggu Mikail.  Cinta mana boleh macam tu.  Cinta suatu penyatuan zahir & batin. " ~ Samwil~.
Andai ada kenangan pernh mereka lalui, merka seharusnya sudah lma menceritakan kepada Syufika. Tidaklah sekarang Syufika menyimpan anggapan yang bukan-bukan apabila semuanya jelas.  Tindakan mereka mendiamkan diri, kemudian bersikap seperti mahu menyembunyikan sudah tentulah memerlukan rasa yang begitu dalam diri Syufiqa. ~ Syufiqa~.
 
"Jangan menangis.  Sara tak apa-apalah malah bangga kerana Mikail membuktikan cintanya terlalu ulung buat Sara. Dia tak ketinggalan Sara keseorangan. Dia tetap ada dalam diri Sara. Cuma Mikaillah kekuatan untuk Sara teruskan hidup sekarang ini. ~ Mia Batrisia~.

 'Yang Indah hanya Sementara' dihasilkan kerana saya cuba menterjemahkan hidup berlawanan di sebalik realiti yang saya alami.  Selain itu 'Yang Indah Hanya Sementara' saya hasilkan untuk melahirkan rasa kesal saya terhadap kehidupan masyarakat zaman sekarang yang terlalu bebas dan kebaratan. Ia juga mewakili madah penulisan saya untuk mengajak masyarakat kita kembali kepada agama dan bangsa dalam penulisan yang mudah diterima. ~Annur Puteri~.


Tiada ulasan: